vankantiewoninghongarije

Héviz

Het tweede grootste warmwatermeer ter wereld heeft een oppervlakte van 47.500 m2 en ligt boven een uitgewerkte krater van 36 meter diep. Het Hévíz-meer ligt op 6 km van het Balatonmeer. Het water heeft een bewezen geneeskrachtige werking en is bedekt met bloeiende Indische rode waterlelies..  Heviz hongarije warmwatermeer
Per seconde borrelt er 420 liter water van 36 ºC naar de oppervlakte. Dit water is zwavelhoudend en rijk aan gassen en mineralen. In de winter is het hierdoor ook mogelijk een openluchtbad te nemen mede dankzij het aangename microklimaat in het dal. Het geneeskrachtige modder op de bodem van het meer heeft een verlichtende werking bij aandoeningen van het bewegingsapparaat en bij reumatische, ontstekings- en gewrichtsziekten.

Het meer van Hévíz geniet al sinds 1795 bekendheid als kuuroord. Ook als drinkkuur is het water uitermate geschikt. Deze kuren worden onder gespecialiseerde medische toezicht verricht in het Reumatologisch en Revalidatie Ziekenhuis (Dr. Schulhof Vilmos sétány 1). Voorafgaand aan een kuurverblijf is een medisch onderzoek sterk aan te bevelen.