vankantiewoninghongarije

Hongarije

Hongarije ligt in Centraal-Europa, ongeveer 1200 kilometer van België. Het land heeft heel veel te bieden. Hongarije wordt volledig omringd door andere landen en heeft dus geen kustlijn. Daarentegen bezitten zij wel het grootste meer van Europa, het Balatonmeer. Naast deze toeristische trekpleister is het land rijk aan een mooie ongerepte natuur en vele cultuurrijke regio’s.

Hongarije natuurHet land wordt van noord naar zuid doorsneden door de wereldbekende Donau. Ten oosten van de Donau ligt de Grote Hongaarse Laagvlakte. Midden door de vlakte stroomt de Tisza. Hier bevonden zich vroeger de Hongaarse Poesta’s. Dit waren uitgestrekte, dunbevolkte grasvlaktes, maar zijn veelal omgezet in akkerlanden voor de boeren. Gelukkig zijn er in enkele nationale parken nog Hongaarse Poesta’s te vinden.

Veel mensen bezoeken Hongarije vanwege het prachtige natuurschoon en de tien nationale parken. In het noorden van het land ligt het Noord Hongaars Middelgebergte, met als hoogste berg de Kékes van 1.014 meter.

Het grootste meer van Europa ligt in Hongarije, namelijk het Balatonmeer. Dit is gelijk één van de meest bekende plekken in Hongarije en is een toeristische trekpleister. Het ondiepe meer is een ideale plek om te zwemmen. Het water wordt immers snel opgewarmd door de zon. Het is daarom een goede plek voor gezinnen met kinderen.
Siófok is de grootste badplaats aan het Balatonmeer. Rond het meer zijn uitstekende recreatieve faciliteiten zoals restaurants, bars en clubs. Aan de noordoever ligt een nationaal park waar wijnbouw centraal staat op de basalthellingen van de uitgestorven vulkanen.

Hongarije vakantieHet Tisza is het op een na prachtigste meer in Hongarije, waar watersportliefhebbers kunnen genieten van een onvergetelijke vakantie terwijl natuurliefhebbers een vogelreservaat in de buurt kunnen vinden. Gebruiken van motorboten en jetski’s is alleen toegestaan op het Tisza meer.

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en bestaat eigenlijk uit de steden Boeda en Pest die in 1873 zijn samengevoegd. Boeda ligt op de rechteroever van de Donau en Pest op de linker. Er zijn negen bruggen over de Donau in Boedapest. In dit gebied vindt u de Matthias kerk, Fishermen’s Bastion en kunt u het Boeda-paleis bezoeken. Aan de andere kant van de Donau is er het Parlement, het Heldenplein en de St. Stephen’s Basiliek. Andere steden zijn Debrecen, Miskolc en Szeged.

De thermale baden maken van Hongarije een geweldige bestemming. Deze baden zijn bijna overal. Het water is 28 en 39ºC. De faciliteiten bieden ook een sauna en u kunt ook van een massage genieten. Het zwemresort Heviz is de grootste spa ter wereld. Bovendien zijn er veel grote waterparken met zwembaden, kinderzwembaden en glijbanen.

Door het hele land kunt u genieten van vergezichten, prachtige natuur, wandelen, fietsen en cultuur. De gezellige en mooie steden zoals Pécs, de Culturele Hoofdstad van Europa in 2010, Eger en Szeged, het Nationaal Park Hortobágy met typische Hongaarse gerechten, paarden in de Puszta en de vele wijngaarden zijn een bezoek waard.

Hongarije is een wijnland en telt meer dan 20 wijnstreken. De bekendste wijn is de goudgele Tokaijer.